Kundberättelser | W2M Laser

kundberättelser

InConClean

InConClean från Vasa säljer laser rengöringtjänster

InConClean grundades 2021 av sjökapten Janne Harju. Företaget finns i Vasa, Finland, men arbetsområdet är nästintill obegränsat med tanke på företagets flexibilitet samt mobilitet.

Universalrengöring med hjälp av laserteknik är en mycket effektiv, ren, samt miljövänlig metod jämfört med traditionella metoder såsom ex. blästring med sand, soda, torr is, eller även mekanisk bearbetning eller rengöring med hjälp av kemikalier.

InConCleans uppdrag är att tillhandahålla en högkvalitativ, renare och effektivare rengöringsmetod för ett brett spektrum av industriella behov.

Hyvä-Huolto

Hyvä-Huolto Oy säljer laserrengöringstjänst

Vi köpte en 120W rengöringsapparat från W2M Laser i november 2019 för att komplettera och ersätta gamla traditionella rengöringsmetoder, säger Jani Reinikainen från Hyvä-Huolto Oy. Vi är ett företag som erbjuder speciella städtjänster, som nu även erbjuder laserrengöring till olika företag, fortsätter Reinikainen. Inköpspriserna på laserrengöringsutrustning var tidigare mycket höga, men med W2M Laser ligger inköp av utrustning och priset på den städtjänst vi erbjuder på en mycket bra nivå, säger Reinikainen.

Vi har blivit mycket väl mottagna och många tycker att laserrengöring är en intressant rengöringsmetod som öppnar för helt nya möjligheter. Vi har lyckats utveckla nya rengöringsdriftsmodeller som inte var möjliga innan lasern, säger Reinikainen.

På Hyvä-Huolto ser vi laserrengöringstjänsten som en ny verksamhet som delvis ersätter användningen av kemikalier och syror, torrisblästring och mekanisk slipning, men som också tillför helt nya rengöringsmål. Vi tror att laserrengöringstjänsten kommer att öka avsevärt i framtiden i takt med att människors medvetenhet om det växer, fortsätter Reinikainen.

Rengöringsarbetet med lasern är mycket enkelt och snabbt, då arbetsmomenten utelämnas jämfört med traditionella metoder. Bland annat är skydd och efterstädning av föremål nästan borta. Våra kunder har även i sina årsredovisningar rapporterat om besparingarna med laserrengöring, det vill säga vi talar om betydande besparingar, säger Reinikainen. Så vi kan verkligen rekommendera laserrengöring till olika företag, eftersom lasern böjer sig på många sätt och kommer säkerligen att medföra lätthet och besparingar, avslutar Reinikainen.

Bemu Expert

Läs och se hur Bemu Expert använder W2M Laser rengöringsmaskinen

Bemu Expert Oy är beläget i Janakkala och serverar lokala samt andra BMW-kunder med lång erfarenhet med ett team som leds av Jani Aarrekivi.

Jani hade funderat på att köpa en laserrengöringsmaskin under en lång tid och när ögat träffade W2M Laser var det kört. W2M Laser rengöringsmaskinen (60W) levererades till Bemu Expert den 4 juli 2020.

Enheten fungerar hos Bemu Expert på ett mycket mångsidigt sätt, vilket framgår av filmerna nedan.

LHI-Service

LHI-Service Oy säljer laser rengöringstjäster

LHI-Service Oy är specialiserad på laser rengöring och deras huvudkontor är i Raumo.

LHI-Service Oy köpte en 150W fiberlaser rengöringsmaskin av W2M Laser och har börjat erbjuda laser rengörings tjänster till industrin, bygg branchen samt till fastighetsunderhållning. Det är en stor efterfrågan på laser rengöring och den mest effektiva laser rengöringsmaskinen ger oss bra möjligheter att bjuda på en fantastik rengörings tjänst, berättar Lauri Heino.

Eka-Terä

Eka-Terä har funnits i mer än 50 år och erbjuder professionellt bladunderhåll och tillverkningstjänster i hela Finland. På Eka-Terä slipar och tillverkar vi olika blad för trä-, träpanel-, metall-, aluminium- och kompositindustrin, säger Jarno Niemi. Rätt sorts blad tillverkas individuellt för kundens behov. Bladen är t.ex. cirkulära blad, fräsar och fräsar för hårdmetall- eller PCD-diamantskärningar. HSS hyvelblad och banor. Hackare, bandsåg och borr.

Vår butiken har en mängd olika cirkelsågar, fräsar och borrar för olika bearbetningsmetoder samt bandsågblad och hyvelblad av olika bredd, som tillverkas i den storlek som kunden behöver, fortsätter Niemi.

Med W2M Lasermärkningsmaskinen markerar vi alla tillverkade blad med bladdimensionsinformation och Eka-Teräs egen logotyp och QR-kod. Eka-Terä gör också lasermärkningar åt andra företag.

Undertun Industri AS

Den första kunden i Norge

Undertun Industri AS är en ledande tillverkare av korridorer, evakueringssystem, till- / utjämningsramper, lyftar och annan marin utrustning.

Undertun Industri As förvärvade en W2M Laser rengöringsmaskin (120W), som vår första kund i Norge, för att underlätta rengöringen av svetsar.

Att rengöra svetsarna med laserrengöringsmaskinen är ekologiskt, snabbt och exakt.

G-Tronic
Vi skaffadeen 60W laserrengörings maskin av W2M Laser i december 2019, berättar Jukka Mäntyharju från G-Tronic Oy. Vi behöver laserrengöringsmaskinen främst för att ta bort rost från ytor av stål och gjutjärn. Användningen är högre på sommaren när ståldelar rostar snabbare på grund av fuktighet.

Laserrengöring av ytor är tydligt enklare och snabbare jämfört med tidigare metoder. Laserns spetskompetens är särskilt tydlig på ojämna och icke-bearbetade ytor, fortsätter Mäntyharju. Tidigare var vi tvungna att använda tydligt dyrare blåsmetoder eller tids- och nervkrävande handslipning. Tidsbesparingarna märks omedelbart, eftersom det faktiskt är mycket snabbare att arbeta med en laser.

Vi har också testat lasern på andra ytor och tagit bort t.ex. smuts, oxidation, avskum och färg. På de flesta föroreningar fungerar lasern riktigt bra men för flera överlappande färgytor är 60W-lasern lite liten.

Jag rekommenderar gärna W2M Laser rengöringsmaskinerna, eftersom de övervinner fysisk slipning klart, förutom att man kommer åt svåra hålrum och hörn som är nästan omöjliga att rengöra med andra metoder, säger Mäntyharju.

Schmiedmann
Vi skaffade W2M Laser rengöringsmaskinen (60W) i juni 2020, säger Jussi Rahkama från Schmiedmann. Hittills största mål för rengöring har varit rengöring av bromsbeläggens glidytor i samband med bromsreparationer. I denna uppgift fungerar lasern mycket effektivare än tidigare använt slipning av glidytor, fortsätter Rahkama.

Laserrengöring av olika tätningsytor är helt överlägsen alla andra metoder, berättar Rahkama. Rengöring av dem är verkligen enkelt och mycket snabbt, så tidsbesparingarna är stora.

Rengöring av rostiga gjutjärn delar kräver lite längre rengöringstid än mekanisk rengöring, men den totala tiden som används för arbetet är fortfarande kortare, eftersom vid rengöring med laser behöver inte delarna tas bort och kan rengöras medan de är på plats, förklarar Rahkama.

Jag kan fortfarande inte säga hur mycket tid och därmed pengar vi kommer och spara på grund av laser rengöringsmaskinen, för vi har haft maskinen en ​​så kort tid, säger Rahkama, men enheten är i daglig användning och nya användningar hittas hela tiden. Rutiner utvecklas och applikationer håller på att förnyas, så jag tror att laserrengöringsmaskinen med tiden kommer att ge oss tydliga ekonomiska fördelar, säger Rahkama.

Även med så kort erfarenhet kan jag rekommendera W2M Laser rengöringsmaskinen till liknande företag, eftersom lasern fungerar mycket mer effektivt och snabbare än traditionella metoder på många ställen, avslutar Rahkama.

https://youtu.be/wvBFTZEY01M

FinLaser Oy

FinLaser Oy är ett företag från Tavastehus som säljer laser rengöringstjänster till företag samt privata personer. Företaget skaffade sig en 200W ryggsäcks models laser rengöringsmaskin i november 2021.

Som referensser kan nämnas Teknos, SSAB, Fortum och Konecranes.

 

Kontakt information

Ta kontakt, vi hjälper!

+358 40 709 4605
+358 500 438 747

W2M INDUSTRIES

Koivulehdontie 2,
01510 Vantaa, Finland

Följ oss